Please reload

Siste innlegg

Å gjøre gode gjerninger gjør barn mer populære?

January 3, 2016

1/1
Please reload

Utvalgt innlegg

Vinnere i skolen, vinner i livet?

January 8, 2016

Det er ikke nødvendigvis en stor sammenheng i å være god på skolen og å være en vinner i livet. Det er allikevel slik at man har studert dette. Som de fleste kanskje kan tenke seg begynte det med at man studerte de som falt utenfor systemet. Hva som var galt ble analysert, men resultatene var begrensede. Plutselig snudde man fokus og begynte å se på dem som gjorde det bra. 

 

Det viste seg fort at IQ var av liten betydning, men de beste studentene klarte å utnytte sine styrker i talenter på best måte i livet. Vinnere er ikke er verdens smareste, men de som blir oppmuntret til å utnytte det de er gode på. Alle har vi noe, det gjelder bare å finne det og utnytte det! Menneskelig styrke og optimisme kan læres. Det kan ha stor betydning for samfunn og enkeltmennesker.

 

Tilbake til forrige blogginnlegg, hvor vi tar frem “positiv psykologi”. Det viser seg at følelser som optimisme, håp, ærlighet og tilstedeværelse, kan gjøre livet mer meningsfylt i øyeblikket. Det vil igjen kunne påvirke forebygging av mentale problemer, motvirke negative følelser og bygge opp evnen til å takle vonde opplevelser. Dette kan igjen øke motstandskraften mot fysiske sykdommer.

 

Som en kort oppsummering kan en si at optimistiske personer har en tendens til å gjøre det bedre på jobben, skolen og på idrettsarena

 

er. Dette er noe som altså kan læres og trenes og som om ikke det er nok ser man at levealderen til positive mennesker er flere år eldre. Ingen grunn til å surmule, men stå opp på rett ben hverdag!

 

I 2016 ønsker vi å bryte litt mer inn i hverdagen til skolebarn og lærere. Bidra til et større fokus på positive tanker og handlinger ved å dele ut målrettet materiale og armbånd som påminner elevene om å gjøre gode gjerninger.

 

Ha en fortsatt optimistisk uke!
Please reload

Følg oss
Please reload

Søk etter tags
Please reload

Arkiv
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square