Please reload

Siste innlegg

Å gjøre gode gjerninger gjør barn mer populære?

January 3, 2016

1/1
Please reload

Utvalgt innlegg

Positiv psykologi i klasserom

January 8, 2016

 

Denne læresetningen er brukt i mange bøker, men den er viktig å ta med seg hver dag. De som velger å se verden på en måte lik den vi gjør i Pay It Forward, vil oppleve positiv psykologi som en forsterker av emosjonelt velvære  og at livet blir morsommere å leve. Vi vet fra studier gjort at en slik positiv energi vil bidra til at mennesker får en bedre holdning, bygger selvtillitt og finner en dypere glede i sitt liv og i sin sosiale omgangskrets. Dette vil påvirke hvordan vi, selv om vi er forskjellige, takler livet i medgang og motgang.

 

I et miljø som f.eks et klasserom vil positiv psykologi kunne implementeres og gi barna bedre læring ved å øke deres optimisme, øke tilfredshet, økt viljestyrke, øke motstandsdyktighet og bygge bedre sosiale bånd til andre elever. Dette er nøkkelelementer i Pay It Forward Norge sin nye satsing mot skole i fremtiden. Vi tro dette er veien å gå og håper å kunne være en foretrukket samarbeidspartner for mange norske skoler i fremtiden.

 

Positiv psykologi opplevelser vil, enten det er å dele nistepakken, plukke opp søppel, dra på klassetur eller delta i teater, bidra til verdifulle og lærerike opplevelser. Det krever selvtillitt å lære på skolen. Lærere glemmer noen ganger hvor mye mot som kreves for å tørre utsette seg selv for flauhet og faren for å svare feil. Altså å feile i medelevers øyne. Noen lærere skaper uvitene både angst og frykt hos barna. Disse såkalt lærte reksjonene kan påvirke elevens akademiske, sosiale og emosjonelle læring og være i veien for optimal læring.

 

Det finnes vel ingen klare retningslinjer for hvordan man kan implementere dette i klasserom. Oftest skjer det ved tilfeldighet og personlighet hos læreren. Det finnes derimot bevis for at positiv pskykolgi har stor sammenheng med akademisk oppnåelse.

Håper dagens innlegg vekker noen positive tanker hos leseren. Det er iallefall meningen.

 

#C2BK #Payitforward

Please reload

Følg oss
Please reload

Søk etter tags
Please reload

Arkiv
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square